Je hebt de optie om je puppy natvoer, droogvoer of diepvriesvoeding te geven. Veel pups doen het erg goed op droogvoer. Dit bevat alle bouwstoffen die je voor de groei van jouw puppy nodig hebt. Natvoer en diepvriesvoer bevatten meer vlees, maar vaak minder vitamines en mineralen die ook belangrijk zijn!
De juiste hoeveelheden van vitamines en mineralen zijn essentieel voor de groei en welzijn van de pup. Calcium en fosfor zijn essentieel voor de skeletstructuur. In elk ontwikkelingsstadium moeten deze voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden en in een vooraf bepaalde onderlinge verhouding in de voeding aanwezig zijn. In de vroege groeiperiode geldt dit vooral voor de grote en hele grote rassen. Let altijd goed op het voedingsadvies en weet wanneer het ras van jouw pup volwassen wordt!
Overstapadvies voor puppies
Soms wil je veranderen van hondenvoer en dat kan verschillende redenen hebben. De beste manier om dit te doen is om je hond te laten wennen aan zijn nieuwe brokken, stap voor stap. Een abrupte verandering van brokken kan spijsverteringsproblemen veroorzaken bij je pup.
Hoe stap je over naar een andere voeding? Lees hier een paar tips:
- De eerste 2 dagen meng je een kwart van de nieuwe voeding met drie kwart van de huidige voeding.
- Op dag 3 en 4 meng je een helft van het nieuwe voer met een helft van het huidige voer.
- Op dag 5 en 6 meng je drie kwart van het nieuwe voer met een kwart van het huidige voer.
Let wel op! Als je van een geperste brok naar een krokante brok over stapt, of andersom, kan dat niet geleidelijk. Dat komt omdat een geperste brok op een andere manier verteert. Het beste om te doen in dit geval, is om gelijk over te stappen naar het nieuwe voer. Het kan zijn dat de ontlasting van je pup wat zachter is dan normaal, maar dit wordt na een paar dagen weer normaal! Let wel op dat het niet te lang duurt.
Wat te vermijden
Dieren eten graag van alles. Helaas, is dat niet altijd mogelijk omdat ze door sommige voeding ziek kunnen worden. Hieronder kan je lezen wat je jouw puppy niet mag geven:
- Botjes van gevogelte/varkensribben
- Druiven met pitten
- Champignons/ Paddenstoelen
- Rozijnen
- Chocolade
- Avocado (schil of pit)
- Paprika (kan jeuk veroorzaken)
- Zuivelproducten
- Ui
- Prei
- Bieslook
- Paracetamol
- Rozijnen (3 gr per kg gewicht)