Heb je een verpakking van Orijen of Acana ontvangen die niet vacuüm is? Geen nood, dit is heel normaal en er is niets mis met het voer. Lees voor meer informatie de volgende uitleg van de website van de importeur zelf:


Zo nu en dan bereiken ons vragen over waarom de ene verpakking wel en de andere verpakking niet vacuüm is getrokken. Voor alle duidelijkheid, verpakkingen van Orijen Whole Prey™ en Acana worden NOOIT vacuüm getrokken, we noemen dit een bricked bag.


Zodra de Orijen Whole Prey™ en/of Acana Regionals, Hertitage, Classics of Singles brokjes in de keukens van Champion Petfoods – Morinville – Canada - zijn bereid worden deze verpakt. De vers bereide brokjes gaan warm de verpakking in de verpakking wordt afgesloten en tegelijkertijd wordt alle zuurstof uit de verpakking verwijderd, zodat degeneratie van de brokjes wordt voorkomen.


Nadat de zuurstof uit de verpakking is verwijderd blijft er per verpakking een verschillende hoeveelheid lucht over, er zijn twee redenen waardoor sommige verpakkingen lijken te zijn vacuüm getrokken:


1). Verpakkingen waar na het verwijderen van de zuurstof, weinig lucht in is achtergebleven lijken vacuüm te zijn getrokken, omdat bij het verder afkoelen in de verpakking van het product het volume van de aanwezige lucht slinkt, en ontstaat een “bricked bag”

2). Verpakkingen waar na het verwijderen van de zuurstof, weinig lucht in is achtergebleven lijken vacuüm te zijn getrokken, door het verschil in luchtdruk waar de verpakkingen mee te maken krijgen in hun reis van Canada naar Nederland slinkt de aanwezige lucht in de verpakking, en ontstaat een “bricked bag”


Er is geen enkel kwaliteit verschil, voordeel of nadeel tussen een verpakking die wel of niet gekwalificeerd wordt als een “bricked bag”. Dit inhoud van iedere verpakking en het verpakken van de Biologically Appropriate™ voedingen is gelijk en gebeurd onder zeer hoge kwaliteit eisen en controle.


Het officiële statement van Champion Petfoods LP – Morinville – Alberta – Canada vindt je HIER