Er is niks gezelligers dan een uitje met je huisdier. Er zijn veel verschillende dingen die jullie samen kunnen doen. Wat wel belangrijk is, is dat deze activiteiten zich ook aanpassen aan de behoeftes van je hond. Hier zijn een paar leuke  activiteiten die jullie samen kunnen doen:


Gezamenlijke wandeling


Vindt je hond het leuk om te socialiseren met andere honden? Spreek af met vrienden die ook honden hebben en maak een gezamenlijke wandeling in het park! Zo hebben jullie honden het ook naar hun zin en kunnen jullie ook lekker bij kletsen.


Ga naar het strand


Houdt je hond van water? Ga dan een dagje met hem naar het strand als het lekker weer is. Hij vindt het vast super leuk als hij heel de dag kan rond rennen in het zand. Heerlijk zo'n  strandwandeling met je maatje.


Puzzelen


Hersenwerk kan een echte uitdaging zijn voor je hond. Bij een dierenspeciaalzaak kan je speciale puzzels halen. Deze puzzels stimuleren alle zintuigen van je hond en laten zijn hersens flink werken. Het is de bedoeling dat je allemaal lekkere snacks verstopt in de puzzel zo dat hij  er naar op zoek gaat. Laat hem denken!


Apporteren


Ga wandelen met je hond in het bos en leer hem apporteren. Gebruik wel een hondenbal en geen tak, want dat kan gevaarlijk zijn. Oefen niet te lang want het moet wel leuk blijven voor je hond! Vergeet hem niet te belonen als hij de bal terug brengt.


Fietsen


Als het weer mooi is, is het heerlijk om te fietsen met je hond. Je hond kan zo zijn energie kwijt en ook nog plezier hebben met zijn baasje. Hier is een kleine tip: Let je hond altijd rechts van de fiets lopen. Zo creëer je een buffer tussen hem en het verkeer.