Het juiste hondenhok kiezen kan verwarrend zijn, doordat er zo veel keuze is. Je moet rekening houden met de lengte, zowel als de schofthoogte van de hond. Tegelijkertijd, moet het hok ook niet te groot zijn, om de lichaamswarmte van je hond vast te houden. Hieronder lees je een paar praktische tips die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste hondenhok.


Allereerst, bepaal de grootte van het hok. Dat heeft natuurlijk te maken met hoe groot je hond zelf is. Een grote hond heeft uiteraard meer ruimte nodig, terwijl een hond van een klein ras, minder ruimte. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je hond comfortabel kan liggen. De breedte en lengte van een hondenhok moet ongeveer 25 procent groter zijn dan de lengte van neus tot staart van je hond. De hoogte van het hondenhok moet ook minimaal 25% groter zijn dan de hoogte van de bovenkant van het hoofd van je hond tot zijn tenen. Een ander eis waar een hondenhok aan moet voldoen, is dat het altijd enkele centimeters van de grond moet staan. Dit ter bescherming van optrekkend vocht en een koude ondergrond.


Denk ook aan het weer. Probeer te kiezen voor een hok met een afdakje, want dat heeft het voordeel dat er geen regen binnen in het hok kan komen. Behalve dat het juiste hok kiezen voor je maatje, moet je ook een goede plaatsing kiezen. Het is belangrijk om het hondenhok te plaatsen op een plek waar het redelijk beschut staat en uit de wind. Dat kan bij een muur zijn, of zelfs bij een tuinhuisje. Zo creëer je een rustig plekje voor je hond waar hij veilig kan

liggen.