LEUKE ACTIVITEITEN MET JE KAT


Natuurlijk wil jij jouw kat in de watten leggen! Dat kan met een lekkere snack maar ook door samen tijd door te brengen. Leuke activiteiten doen met je kat kan jullie band alleen maar versterken! Hier zijn een paar leuke ideeën om tijd door te brengen met je viervoeter en hem bezig te houden.


Jacht spelletjes

Katten zijn van nature jagers. Een leuk spel waar je hun jachtinstinct mee kan stimuleren is verstoppertje spelen. Je kan een van hun speelgoedjes verbergen achter een meubel en het een paar keer laten bewegen. Katten vinden het heerlijk hun prooi te jagen.


Speelgoed met catnip

Katten vinden speelgoed met catnip geweldig. Dit kattenkruid veroorzaakt een blij en positief gevoel bij katten waardoor ze lekker blijven doorspelen.


Kattenpuzzels

Je kan je kat mentaal uitdagen met een leuke kattenpuzzel. Geef hem een spelletje waar je voer of lekkere snacks in kan verstoppen en laat je kat los gaan!


Apporteren

Je zal wel denken, dat is toch iets voor honden? Nee hoor, katten kunnen het ook! Veel katten kunnen plezier vinden in zoveel keer een speelgoedje terug te brengen.


Trucjes aanleren

Hiervoor kan je een clicker als hulpmiddel gebruiken. Een clicker helpt bij het trainen van dieren en geeft aan welk gedrag beloond wordt. Uiteraard kan het ook zonder clicker. Maar wees ook geduldig, sommige katten leren het sneller aan dan andere.