Er zijn zoveel verschillende krabpalen om uit te kiezen. Er bestaan krabpalen zonder of met ligplekken, met hangmatjes, horizontaal of verticaal en veel meer soorten. Maar hoe kies jij nou de juiste voor jouw

huisdier?


Wat vooral belangrijk is bij het kiezen is de grootte van je huisdier. Heb je een kleine kat? Dan hoef je natuurlijk geen grote krabpaal aan te schaffen, maar een kleine. Deze zijn stevig genoeg om het gewicht van de kat te verdelen. Meestal zijn ze geschikt voor maar een kat maar ze zijn perfect voor kittens.


Heb je een middelgrote kat? Daar zijn dan middelgrote krabpalen voor verkrijgbaar. Deze zijn geschikt voor een of twee katten. Deze palen zijn dan wat hoger en steviger dan de kleine palen, zodat je kat de

mogelijkheid heeft om te klimmen.


Heb je een grotere kat? Daar zijn grote krabpalen voor. Deze krabpalen zijn het hoogst en zijn geschikt voor katten van elk gewicht, zowel als voor meerdere katten.


Het juiste materiaal speelt ook een grote rol. Katten zijn kieskeurige dieren en voelen zich vaak meer aangetrokken door tot specifieke materialen. De meeste krabpalen zijn gemaakt uit sisaltouw, een stevig materiaal. Het touw moet wel in de juiste richting gedraaid zijn (volgens de wensen van je kat) want iedere kat krabt anders. Andere katten vinden het gevoel van hout fijner. Hun doe je eerder plezier met een houten krabpaal of met een echte boomstam! Wat nog meer verkrijgbaar is, zijn krabpalen uit karton. Krabt je kat vaak aan het behang? Dan is een kartonnen krabpaal perfect voor hem.