Soms moet je veel uren weg van huis zijn en dat kan vervelend zijn voor je hond. Uiteraard is het leuk om je hond mee te kunnen nemen op kantoor, als dat mogelijk is. Maar wat zijn de voordelen hiervan en hoe kan je dit doen? 


Honden kunnen zorgen voor een goede stemming op je werkplaats zowel als een meer ontspannen en blije sfeer. Dit kan werknemers positiever en productiever maken. Ook versterkt dit de band tussen hond en baasje. Als je jouw hond mee wilt nemen op kantoor moet je wel voor de juiste voorbereiding zorgen. Als je huisdier niet goed naar commandos luistert en erg actief is kan dit ook het geval zijn op kantoor. Goede training is dus belangrijk als je jouw maatje meeneemt op je werk.


Onze maatjes moeten aan zo'n nieuwe situatie kunnen wennen, vooral als er andere honden op kantoor aanwezig zijn. Neem de tijd om om ze te laten leren kennen door samen wandelingen te maken. Om je hond bezig te houden tijdens kantooruren, moet je genoeg tijd inplannen om met hem te kunnen spelen en hem uit te laten.

Je hond moet zich op gemak kunnen voelen op het kantoor, het beklimmen van trappen over verdiepingen kan onrust veroorzaken, vooral voor pups. Het zou beter zijn als er een lift aanwezig is.

Tot slot, is het een goed idee om er voor te zorgen dat je hond een comfortabele en veilige plek heeft op kantoor. Neem bijvoorbeeld een deken of een mandje dat je naast je bureau tafel kan zetten.