Bij TIM's vinden we beoordelingen erg belangrijk. We willen de baasjes van onze klanten namelijk een goed beeld te geven ons bedrijf. Ook is het natuurlijk heel waardevol om te lezen wat andere baasjes van de producten vinden. Graag leggen we uit hoe onze beoordelingen tot stand komen en wat we hiermee doen. Dit zodat jij zelf kan bepalen hoe waardevol je onze beoordelingen vindt.


De beoordelingen van TIM's kan je op verschillende plekken vinden. Zo kan je ons beoordelen via:

  • Kiyoh: Dit is een onafhankelijk reviewplatform van Stichting Thuiswinkel.
  • Trustpilot: Dit is ook een onafhankelijk reviewplatform
  • Google Reviews: De beoordeling naast onze naam als je zoekt op 'TIM's huisdieren'
  • Productreviews: Bij de producten die we verkopen geven we altijd de mogelijkheid om ze te reviewen


Je kan hier het reviewbeleid van Kiyoh, Trustpilot en Google Review vinden.


Reviewplatformen; Kiyoh, Trustpilot en Google


Voor de reviews van TIM's gebruiken wij onafhankelijke reviewplatformen. Dit geeft ons, maar vooral jou, een aantal voordelen:

  • Wij kunnen reviews niet bewerken
  • Wij kunnen reviews niet verwijderen
  • Reviews kunnen alleen geplaatst worden door daadwerkelijke klanten


Dit zorgt ervoor dat je er altijd vanuit kan gaan dat de reviews authentiek zijn en door echte mensen zijn gedaan. 8 dagen nadat een order volledig is verzonden, nodigen wij baasjes uit voor een review van hun TIM's. Er worden met dit systeem dus zowel positieve als negatieve reviews geplaatst. Binnen 14 dagen na het plaatsen van een review, komt wordt deze definitief. Definitieve reviews komen daarna gelijk op de site.


Productreviews


Twee weken na de aankoop van je product word je uitgenodigd voor een productreview. Hierbij kan je altijd je eerlijke mening over het product kwijt. Er worden met dit systeem dus zowel positieve als negatieve reviews geplaatst. Aangezien we reviewen makkelijk en toegankelijk willen maken, kan je reviewen zonder account. Dit betekent helaas wel dat iemand die dit niet gekocht heeft, wel bij ons kan reviewen. Wel dien je een mailadres achter te laten. Wij controleren wekelijks steekproefsgewijs op nep reviews. Productreviews komen gelijk na plaatsing online, maar kunnen verwijderd worden als het gaat om spam, of als de inhoud van de beoordeling niet over het product gaat. 


Ter controle op nepreviews slaan wij mailadressen en IP adressen van mensen op die productreviews plaatsen. Dit gebeurt via een beveiligde verbinding in een beveiligde database.


Er worden geen betaalde reviews op onze eigen site geplaatst. Wel kan het zijn dat producten getest worden door een groep mensen. Deze mensen krijgen dan een testproduct om een eerlijke review achter te laten. Zowel positief als negatief.